Klassiek aan zee - zaterdag 4 juli 20u -

Concert voor Stefaan


Concert voor viool en klavier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Geboren in 1969 volgde Timur Sergeyenia vanaf zijn derde les bij Vladimir Kuzmenko aan de speciaalschool voor jong talent van het Conservatorium te Minsk.

Op zevenjarige leeftijd trad hij voor het eerst op als solist samen met het Nationaal Orkest van Wit-Rusland.

De jonge veelbelovende pianist en componist van diverse pianowerken mocht de Sovjetunie vertegenwoordigen in 1979 op het eerste Wereldforum voor jonge kunstenaars in Sofia.

In 1996 startte Sergeyenia met zijn hogere pianostudies aan het conservatorium van Minsk, waar hij onder meer les kreeg van Prof. Irina Tswetajewa en Prof. Valerij Schatskij. Verder schaafde hij zijn pianospel bij bij Prof. Naum Starkman (Conservatorium in Moskou) en in verschillende masterclasses.

Sergeyenia is ondertussen al 30 jaar actief als concertpianist. Hij gaf niet minder dan 1500 concerten wereldwijd. Ook heeft hij op tal van festivals gespeeld.

Momenteel is Sergeyenia actief als docent piano aan het Lemmensinstituut te Leuven en begeleidt hij zijn eigen kamerorkest Timur und Seine Mannschaft.

Op 7 december 2010 overleed Stefaan Brusseel, voorzitter van het Willemsfonds Oostende.
Als hulde aan Stefaan, als herinnering aan zijn liefde voor de muziek en als eerbetoon voor de inzet waarmee hij klassieke muziek promootte en jonge artiesten een podium gaf, wordt jaarlijks een huldeconcert gebracht.

Programma
F. Liszt
Sonate H-mol
Hongaarse Rapsodieën Nr 2, 3, 6, 8, 11, 12
F. Liszt - W. Horowitz
Rapsodie Nr 19
 
Timur Sergeyenia, piano

Willemsfonds