Concert "La Pavillon de Musique"

Moeilijke tijden vergen moedige oplossingen. In die optiek richt de Belgische violiste Ann Cnop in 2020 het professionele ensemble le Pavillon de Musique op. Het ensemble werkt met een vaste kern van hooggespecialiseerde professionele muzikanten met ruime ervaring binnen de oude muziek, maar tevens met wisselende bezetting in functie van elk project.

Ann Cnop ontdekte in de Musik och Teaterbiblioteket te Stockholm de volledige bundel van de zes vioolconcerti van de Belgische componist Henri-Jacques De Croes. Henri-Jacques De Croes werd geboren op 19 september 1705 te Antwerpen. In 1729 kwam hij in dienst van prins Anselme-François van Thurn & Taxis en volgde hem naar zijn hoofdverblijfplaats Frankfurt, eerst als violist, later zelfs als kapelmeester. In 1744 werd hij eerste viool aan de Brusselse hofkapel onder Karel van Lotharingen en twee jaar later schopte hij het zelfs tot kapelmeester en muziekdirecteur.

Woensdag 3 mei 2023 om 20 uur.

Plaats: CC De Grote Post, zaal Kleine Post.

Kaarten 20€ (kansentarief 4€) te koop bij het Uitloket, Stadhuis Oostende, bij Toerisme Oostende, op www.oostende.be/uitloket  en www.uitinoostende.be en bij bestuursleden.

Rechtstreekse link naar de online-verkoop: https://apps.ticketmatic.com/widgets/oostende/flow/web?event=690656138681&l=nl 

Foto Variatio BVBA